BH - Legno ugovorio posao za Jordan

21.05.2013. 15:51 / Izvor: eKapija.ba
BH - Legno ugovorio posao za Jordan

Da je općina Srebrenik na proteklom 4. Sarajevo Business Forumu imala uspješnu prezentaciju svojih potencijala i projekata, dokaz je bila i velika zainteresovanost potencijalnih ulagača te posjeta delegacije biznismena iz Jordana ovoj općini.

Da je općina Srebrenik na proteklom 4. Sarajevo Business Forumu imala uspješnu prezentaciju svojih potencijala i projekata, dokaz je bila i velika zainteresovanost potencijalnih ulagača te posjeta delegacije biznismena iz Arapske Hašemitske Kraljevine Jordan, koji su jučer bili u zvaničnoj posjeti ovoj općini. Načelnik općine Srebrenik  Buljubašić Sanel je u svom kabinetu primio biznismene iz Jordana, a sastanku su, pored njegovih najbližih saradnika, prisustvovali i neki od srebreničkih privrednika iz oblasti za koju su jordanski biznismeni, još u Sarajevu, izkazali svoje interesovanje.

Tako su jordanski biznismeni posjetili kompaniju "Voćni rasadnik" u Špionici, obišli njihove voćnjake, rasadnike i bili vrlo zadovoljni sa onim što su im pokazali direktor Taib Joldić i nadaleko priznati stručnjak i ekspert za voće i voćne sadnice. Besim Salkić. Gosti su obišli i novoizgrađeni objekat hladnjače i komore za brzo - duboko zamrzavanje, kao i poslovni objekat i upravnu zgradu u kojoj su i smješteni svi navedeni sadržaji. Domaćini su goste ponudili svojim ukusnim i svježim proizvodima jagode i  trešnje, a imali su priliku probati i jabuke iz prošlogodišnje berbe, koje su izuzetno dobro očuvane u njihovim modernim hladnjačama i izgledaju kao da su sad ubrane. Dogovorena je i nova posjeta, koja će uslijediti u narednih mjesec dana, kada će se razgovarati o konkretnim koracima i uspostavljanju poslovne saradanje.

Nakon Voćnog rasadnika, gosti su posjetili i kompaniju "BH - LEGNO" gdje su sa vlasnikom obišli prozvodne pogone i postrojenja ove izuzetno uspješne firme, koja je lider u proizvodnji rezane građe u BiH, a dokaz tome je i  izvoz od preko 95 %  uz planiranu godišnju proizvodnju u 2013. godini od oko 20.000 m3 drvene građe.

 U sjedištu ove renomirane kompanije upriličena je prezentacija tokom koje je istaknuto da je njihova puno modernija i po kapacitetima znatno veća pilana u Bosanskom Petrovcu, gdje uposlenici rade u tri smjene. Vrlo brzo je ugovoren posao i dogovoreno je da ova firma pripremi nekoliko velikih kontejnera drvene građe i u narednih desetak dana brodom isporuči u Jordan. 

Načelnik Buljubašić se gostima zahvalio na posjeti i interesovanju za potencijalna ulaganja, a razgovaralo se i o ulaganjima u razvoj poljoprivrede, proizvodnju hrane, podizanje zasada i plantaža voća, kao i druge vrste dugoročnih ulaganja u proizvodne i prerađivačke kapacitete na području ove općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije