Investicije / NEKRETNINE

BH Pošta prodaje odmaralište Neum za dva milona KM

28.06.2018. 09:19 / Izvor: Akta.ba

Agencija za privatizaciju u FBiH raspisala je oglas za prodaju nekretnina u Neumu koje su u vlasništvu BH Pošte. Cijena je 2.044.575 KM.

Predmet prodaje je „Odmaralište Neum” (hotel), sa pripadajućim zemljišnim parcelama površine 565 m² i Ribarska kuća i dvorište, površine 340 m².

Iz Agencije za privatizaciju napominju kako se kod Općinskog suda u Mostaru vodi postupak po tužbi JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar protiv "JP BH Pošta" d.o.o. Sarajevo i BH Telecom d.d. Sarajevo radi poništenja Aneksa VII Ugovora o diobi nekretnina zaključenog između „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo i BH TELECOM d.d. Sarajevo. Prodavac garantuje kupcu da predmetni spor ne predstavlja pravnu smetnju za prijenos prava vlasništva na predmetu prodaje.

Planirano je da se prodaja obavi putem aukcije, 12.07.2018. godine u 11:00 sati, u prostorijama Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH.

Više informacija OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije