Biciklistička staza kroz Vilsonovo šetalište dobija saobraćajnu signalizaciju

10.01.2020. 12:39 / Izvor: Akta.ba
Biciklistička staza kroz Vilsonovo šetalište dobija saobraćajnu signalizaciju

Radovi će se izvoditi na na poddionici od III do I transverzale.

Grad Sarajevo objavio je pregovarački postupak za izgradnju biciklističke staze za izvođenjem dodatnih radova, nabavke, montaže saobraćajne signalizacije i opreme na dijelu ulice Vilsonovo šetalište.

Radovi će se izvoditi na na poddionici od III do I transverzale, a na neophodnost izvođenja dodatnih radova ukazao je svojim dopisom Nadzorni organ – HS INŽENJERING Sarajevo, u kojem daje preporuku za hitno izvođenje radova na izradi saobraćajne signalizacije i opreme na dijelu ulica Vilsonovo šetalište od raskrsnice ulica Vilsonovo šetalište/Topal Osman paše (III transverzala) sve do raskrsnice u ulici Vilsonovo šetalište/Vrbanja (0 transverzala).

Vilsonovo šetalište je jedno od najfrekfentnijih dionica kada je u pitanju pješački saobraćaj u Sarajevu, a naročito ako se uzme u obzir da se uz samo Vilsonovo šetalište nalaze tri škole. Iscrtavanjem biciklističke staze pored pješaka, na Vilsonovom šetalištu se pojavio i veliki broj biciklista, kao i roditelja sa malom djecom, što ukazuje na to da je potrebno obezbjediti visok stepen bezbjednosti biciklista i pješaka.

U vezi navedenog, Pregovarački postupak bez objave obavještenja o nabavci je potrebno provesti sa ponuđačem ORMAN d.o.o. Kiseljak sa kojim je zaključen i osnovni ugovor za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze na poddionici od III do I transverzale.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije