Investicije / PROJEKTI

BiH dobila novih 7,2 kilometara autoceste, završena poddionica Buna-Počitelj

17.05.2021. 08:00 / Izvor: Avaz.ba

Asfaltiranjem odmorišta Rotimski potok u potpunosti je završena poddionica Buna – Počitelj, čime je BiH dobila nova 7,2 kilometra autoceste na Koridoru 5C.

Dio je to dio dionice autoceste Mostar jug – Počitelj, na kojoj su radovi, nakon niza peripetija, otpočeli krajem 2018. godine, a za čiju je izgradnju osigurano25,7 milijuna eura iz kreditnih sredstava Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), javlja Avaz.

Trasa ovog dijela autoceste položena je bez presijecanja gušće naseljenih područja i praktično prolazi iznad kanjona Neretve, u blizini nekoliko naseljenih mjesta, a završava se neposredno ispod petlje Počitelj.

Ova poddionica je od Mostara udaljena dvadesetak kilometara i najvećim dijelom se proteže kroz područje Čapljine.

Iako je ova poddionica završena, ipak dodatna 7,2 kilometra autoceste bit će u funkciji nakon izgradnje vrlo važnog mosta Počitelj, gdje se radovi, kao i na cijeloj poddionici Počitelj – Zvirovići, dugoj 11 kilometara, izvode punom parom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije