Bihać ulaže 100.000 KM za razvoj poduzetničke zone Kamenica

29.05.2019. 13:19 / Izvor: Akta.ba
Bihać ulaže 100.000 KM za razvoj poduzetničke zone Kamenica

lz budžeta Unsko-sanskog kantona u ovoj godini za poduzetničke zone izdvojeno je 216.000 KM.

lz budžeta Unsko-sanskog kantona u ovoj godini za poduzetničke zone izdvojeno je 216.000 KM. Posljednja u ovoj godini koja će dobiti novčanu podršku je Poduzetnička zona Kamenica u Bihaću koja je podržana sa 100.000 KM. Stavljanjem potpisa na Ugovor o sufinansiranju na to su se danas obavezali ministar privrede Unsko-sanskog kantona Nijaz Kadirić i gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić, javlja RTV USK.

Posljednjih godina, u poduzetničkoj zoni Kamenica, na stotine je radnika pronašlo svoje radno mjesto. Zbog toga, između ostalog, njen razvoj godinama unazad podržavaju kako gradske tako i kantonalne vlasti. U ovoj godini iz Kantonalnog budžeta 100 hiljada maraka biće utrošeno za izgradnju oborinske i fekalne kanalizacije. Uporedo s tim radovima, odvijat će se i oni na putnoj komunikaciju jer je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine već doznačila novac za te radove, najavljeno je iz Gradske uprave.

Potpisivanje ugovora o implementaciji poticajnih sredstava, poduzetničkoj zoni Kamenica donosi razvoj, a kantonalnom Ministarstvu privrede uspješno odrađen posao, barem za ovu godinu.

Kako doznajemo od ministra privrede Nijaza Kadirića, planirana sredstva za poslovne zone za ovu godinu su isrcpljena i ukupnom zbiru premašuju iznos od 200 hiljada maraka. Mnogo je još posla u poduzetničkim zonama koje čekaju na svoje unaprijeđenje, a jedna od postojećih je i nova privredna zona u Bihaću.

Prema trenutno dostupnim informacijama, nekad industrijska zona Kombitex, uskoro će postati poduzetnička. 

Odluku o tome će donijeti gradski vijećnici na narednoj sjednici vijeća. Što se tiče Vlade USK, ona novčanom podrškom potiče razvoj poduzetničkih zona ali i otvara put mnogim domaćim i stranim investitorima a sve u općedruštvenom i interesu otvaranja novih radnih mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije