Bihać usvaja novi Plan parcelacije, planirana izgradnja robne kuće, hotela..

24.11.2020. 10:43 / Izvor: Akta.ba
Bihać usvaja novi Plan parcelacije, planirana izgradnja robne kuće, hotela..

Izradom Plana parcelacije obuhvaćen je prostor u površini od 1,84 ha .

Gradonačelnik grada Bihać, Šuhret Fazlić, na prijedlog Službe za urbanističko planiranje, građenje i urbanističko-građevinsku inspekciju usvojio je Zaključak o usvajanju plana parcelacije “Devijacija”.

Plan parcelacije usvojen je  u svrhu izgradnje, poslovnih, upravnih, uredskih, trgovačkih i uslužnih sadržaja, gradske robne kuće, komunalno – servisni i prateći skladišni prostori, poslovni hoteli, prodavnice, izložbeno – prodajni saloni i slični prostori i građevine, ugostiteljske građevine i građevine za zabavu, saobraćajne građevine, javne garaže, istraživački centri i građevine javne i društvene namjene i drugi sadržaji koji upotpunjuju osnovnu namjenu.

Izradom Plana parcelacije obuhvaćen je prostor u površini od 1,84 ha .

U Zaključku je navedeno da izgradnja i druge intervencije na planiranim objektima na području  obuhvaćenim  Planom parcelacije  iz člana 1. ove Odluke, može se vršiti samo po utvrđenim  urbanističko – tehničkim uvjetima, shodno odredbama Zakona o prostornom  uređenju i građenju.

Nadzor nad provođenjem ovog zaključka i Plana parcelacije vrši Gradonačelnik putem Službe za urbanističko planiranje i građenje .

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije