Bihaćka kompanija završava radove na stadionu u Kataru za Svjetsko prvenstvo

Investicije / PROJEKTI

Bihaćka kompanija završava radove na stadionu u Kataru za Svjetsko prvenstvo

19.09.2019. 09:15 / Izvor: Akta.ba

Više od 100 radnika bihaćke kompanije VS-Trend trenutno privodi kraju radove na stadionu Al Bayt u gradu Al Khoru.

Na poziv čelnih ljudi katarskog grada Al Khora, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je ovu katarsku lokalnu zajednicu s kojom će Grad Bihać, ukoliko Gradsko vijeće Bihać na narednoj sjednici usvoji odluku, sklopiti Sporazum o bratimljenju. 

"U izgradnji stadiona učestvuje oko 100 radnika iz Bihaća i eto naš grad, putem naših građana biti će dio jedne velike svjetske manifestacije kakvo je svjetsko prvenstvo u nogometu.Posebno smo sretni što u ljudima Grada Al Khor imamo prijatelje i partnere s kojima možemo surađivati u oblasti turizma i privrede i uvjeren sam da ćemo nakon bratimljenja ostvariti još bolju saradnju između ova dva grada i to u oblasti privrede gdje očekujemo investicije iz Katara", kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zajedno sa gradonačelnikom Fazlićem u posjeti Al Khoru boravi i delegacija firme VS Trend na čelu sa Sabahudinom Blaževićem i Amirom Avdićem.

Podsjetimo, radi se o stadionu vrijednom 770 miliona eura čiji je kapacitet 60.000 sjedećih mjesta, a koji se gradi za potrebe Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2020. godine.

Kompanija obavlja kompletne radove na ventilaciji, instalacijama i protoku vode na stadionu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije