Bijeljina će imati još jedan priključak na budući autoput Beograd-Banjaluka

06.08.2020. 15:22 / Izvor: Akta.ba
Bijeljina će imati još jedan priključak na budući autoput Beograd-Banjaluka

Riječ je o dijelu Semberije koji obuhvata mjesne zajednice Vršani, Bukovicu, Magnojević i Dragaljevac.

Vozači iz zapadnog dijela Semberije moći će direktno da se uključe na autoput Beograd-Banjaluka preko petlje koja će biti izgrađena na dijelu ove saobraćajnice između Brčkog i Bijeljine dogovoreno je na sastanku člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, kojem je prisustvovao i direktor JP Autoputevi RS Dušan Topić.

Riječ je o dijelu Semberije koji obuhvata mjesne zajednice Vršani, Bukovicu, Magnojević i Dragaljevac, piše portal nfoBijeljina.

"Svjesni smo koliko će autoput unaprijediti svakodnevni život stanovnika Semberije i zbog toga smo predložili da na zapadnom izlazu s teritorije grada Bijeljina prema Brčko distriktu bude izgrađen još jedan priključak, radi lakšeg pristupa autoputu iz svih dijelova Semberije. Drago mi je što smo naišli na njihovo razumijevanje i što su podržali naš prijedlog", istakao je gradonačelnik Mićić.

U Semberiji se intenzivno rješavaju imovinsko-pravni poslovi na trasi nove saobraćajnice i u toku je eksproprijacija zemljišta za izgradnju dionice autoputa od Rače do Bijeljine, a ugovori o otkupu do sada su potpisani sa 96,5% vlasnika na dionici od Rače do Bijeljine dugoj 17,1 kilometar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije