Bijeljina dobila moderan zatvorski kompleks

30.10.2020. 12:46 / Izvor: Akta.ba
Bijeljina dobila moderan zatvorski kompleks

Novi zatvor izgrađen je u skladu sa evropskim standardima koji zadovoljavaju potrebe za smještaj i resocijalizaciju zatvorenika.

Uprostorijama novog zatvora u Bijeljini u četvrtak je potpisan Certifikat o privremenom prihvaćanju od strane predstavnika Kancelarije Evropske Unije u BiH, predstavnika kompanije za nadzor nad radovima "Safege Bosnia" i direktora KPZ Bijeljina Milenka Gajića koji se odnosi na završetak druge faze u izgradnji novog zatvora u Bijeljini, piše infobijeljina.com.

Obzirom da su radovi završeni u predviđenim rokovima stekli su se uslovi za okončanje druge faze izgradnje koju je finansirala Kancelarija Evropske Unije u BiH putem fonda IPA 2015.

Nakon okončanja druge faze slijede aktivnosti na dobijanju upotrebnih dozvola, potrebnih priključaka, te  opremanju objekata i prostorija u kompleksu novog zatvora.

"Izgradnjom novog zatvora Bijeljina će dobiti moderan zatvorski kompleks za smještaj 250 zatvorenika i pritvorenika, čime će se dosadašnji kapaciteti povećati za 100%. Prvu fazu izgradnje finansirala je Vlada Republike Srpske u iznosu od oko 2.000.000 KM u kojoj su izgrađeni objekti pritvora, prijavnice i ogradnog zida", rekao je za InfoBijeljina Milenko Gajić, direktor KPZ Bijeljina.

Novi zatvor izgrađen je u skladu sa evropskim standardima koji zadovoljavaju potrebe za smještaj i resocijalizaciju zatvorenika.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije