Bijeljina dobiva modernu parking garažu na tri nivoa

09.05.2017. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Bijeljina dobiva modernu parking garažu na tri nivoa

Na ovoj lokaciji trenutno se nalazi i 30 pojedinačnih garaža, od kojih je osam u vlasništvu АD ''Grad'', a ostale su u privatnom vlasništvu.

Bijeljina bi u narednom periodu mogla dobiti modernu parking garažu na tri nivoa, koja bi se nalazila između ulica 27. marta i Save Kovačevića.

"Trenutno smo u fazi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, kao osnovnog preduslova za izgradnju parking garaže, koja je planirana i Regulacionim planom „Centar". Ona bi se prostirala na više parcela, od kojih su neke u vlasništvu Grada Bijeljina, dok su ostale u privatnom vlasništvu. Gradska uprava je u pregovorima sa vlasnicima oko otkupa tih parcela", pojasnio je Nemanja Mitrić iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Na ovoj lokaciji trenutno se nalazi i 30 pojedinačnih garaža, od kojih je osam u vlasništvu АD ''Grad", a ostale su u privatnom vlasništvu.

"Pokrenute su aktivnosti na rješavanju imovinskih odnosa i otkupa garaža, što očekujemo da će biti završeno uskoro, a kao prelazno rješenje do izgradnje parking garaže, postoji mogućnost za izgradnju vanuličnog parkirališta na prostoru na kome su trenutno pojedinačne garaže", dodao je Mitrić.

Na gradskom području u Bijeljini trenutno postoji 855 uređenih parking mjesta na kojima se vrši naplata parkinga. Polovina tih mjesta je u crvenoj, dok je druga polovina u plavoj zoni.

Oko 200 mjesta je na vanuličnim parkilaštima, dok je oko 650 organizovano na ulicama.

Takođe, postoji vanulično parkiralište kod Saborne crkve, kapaciteta oko 100 parking mjesta, na kome se ne naplaćuje parkiranje.

Uočeno je da se manji broj parking mjesta u Gradu nalazi blizu pješačkih prelaza, te su ta mjesta označena kao sporna.

"Ova parking mjesta će biti uklonjena do kraja godine, u okviru izvođenja redovnih radova na održavanju horizontalne saobraćajne signalizacije", najavio je Mitrić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije