Bivši Dom penzionera u Sarajevu prodat visočkoj firmi

30.08.2021. 14:56 / Izvor: Akta.ba
Bivši Dom penzionera u Sarajevu prodat visočkoj firmi

Zavod PIO/MIO je vlasnik prostora sad je sve dalje na njima, potpisivanje ugovora i ostalog.

Zgrada bivšeg Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići prodata je danas na aukciji za 20,1 milion KM, potvrđeno je za "Avaz" iz Agencije za privatizaciju FBiH. 

"Tri su ponude bile. Pobijedila je firma iz Visokog, "Mont-ing" koja je imala najbolju aukcijsku ponudu. Postignuta je cijena od 20,1 milion KM. Zavod PIO/MIO FBiH je vlasnik prostora sad je sve dalje na njima, potpisivanje ugovora i ostalog", rekli su nam iz Agencije.

Iz Agenciji su kazali i da firma "Lidl" nije poslala ponudu. 

Kada je riječ o firmi "Mont-ing" d.o.o., kako se navodi na njihovoj stranici, bavi se inženjerstvom i s njim povezanim tehničkim savjetovanjem. U vlasništvu je Nihada Ugarka, Anesa Kuča, Enesa Kahramana i Furkana Zeynela Gezera.

Početna cijena devastiranih objekata od 16.086 kvadrata i 17.611 kvadrata zemljišta na kojem se nalazi bila je 10.364.140 KM. 

Podsjetimo, Agencija za privatizaciju FBiH je u više navrata oglašavala prodaju Doma, ali bezuspješno. Objekat je na aukciji krajem 2019. godine kupio Capital Holding sirijskog biznismena Abdulaha Mehdija, ali je kuproprodajni ugovor poništen jer kupac nije izvršio obaveze.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije