Bivši sportista na Hotonju gradi elitno naselje "Poljine Glade"

08.03.2018. 10:29 / Izvor: Akta.ba
Bivši sportista na Hotonju gradi elitno naselje 'Poljine Glade'
OTVORI GALERIJU

U naselju Hotonj u općini Vogošća planirana je gradnja stambenog naselja Poljine Glade sa 10 individualnih objekata.

U naselju Hotonj u općini Vogošća planirana je gradnja stambenog naselja Poljine Glade sa 10 individualnih objekata procijenjene vrijednosti oko 2,8 miliona eura, potvrdio je za Akta.ba Jasmin Imamović, predstavnik firme TAZ Group.

"Gradnja je planirana na površini od 1,4 hektara. S tim u vezi, Općina Vogošća donijela je Odluku o izradi Regulacionog plana Naselje Travnjak koji prije nije postojao. Zavod za izgradnju KS je u saradnji sa Općinom Vogošća i nama kao vlasnicima zemlje i investitorima pristupio njegovoj izradi i očekujemo da će biti završen za oko šest mjeseci", kaže nam Imamović.

Inače, radi se o luksuznoj priči koja je namijenjena kako za domaće, tako i za strane klijente. Sarajevska firma TAZ Group izradila je idejno rješenje i zadužena je za pripremu lokacije i ishodovanje svih dozvola, kako bi gradnja mogla početi što prije. Nakon što bude završeno naselje, TAZ Group radiće na prodaji nekretnina.

Iako je bilo očekivajuće da se radi o još jednoj investiciji iz zemalja Zaljeva, Imamović ističe da se zapravo radi o domaćoj investiciji.

"Za ovo naselje zainteresovan je jedan domaći investitor, bivši sportista čije ime još ne možemo otkrivati. Cilj je da u ovom naselju privučemo sve one koje žele živjeti u zdravoj sredini", ističe on.

Osim naselja u Hotonju, TAZ Group radi na još dva razvojna projekta - naselje sa 20 vila na lokalitetu Suljino brdo na Igmanu i vikend naselje u Rakovici na Ilidži. 

Riječ je o brendiranim projektima – Poljine Glade, Hadžići Glade i Rakovica Glade.

"Sva tri projekta imaju svoju cjenovnu varijantu – iako se tretiraju kao elitna naselja Hadžići su neka srednja varijanta, dok je Rakovica varijanta vikend naselja", navodi Imamović.

 

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije