Bjelašnica veliko gradilište: Grade se šetnice, stambeni objekti i hoteli

28.07.2018. 11:11 / Izvor: Akta.ba
Bjelašnica veliko gradilište: Grade se šetnice, stambeni objekti i hoteli

Općina zajedno sa Vladom KS i resornim ministarstvima nastoji popraviti postojeću infrastrukturu na Bjelašnici i Igmanu.

Općina zajedno sa Vladom KS i resornim ministarstvima nastoji popraviti postojeću infrastrukturu na Bjelašnici i Igmanu. Završena su dva tendera, jedan je za asfaltiranje saobraćajnice Donja Grkarica-Babin Do i izgradnja saobraćajnice od garaže, u sklopu projekta Srebrna lisica, do kružnog toka koji će biti izgrađen. U sklopu saobraćajnice planirana je i izgradnja šetnice. Za ovaj projekat potpisani su ugovori i radovi trebaju krenuti ovih dana, saopćeno je na stranici Opštine Trnovo.

Kako navode izdvojili su 200.000 KM iz Budžeta Općine za hortikulturno uređenje područja Babinog Dola, u sklopu izvođenja ovih radova će se urediti i poravnati staze za odskijavanje i sankalište.

U toku je i izgradnja garaže u sklopu projekta “Srebrna lisica”, radovi koji su do sada izvršeni na ovom projektu iznose 700.000 KM. Kako navode, ovo je zajednički projekat sa Vladom KS.

"Raspisan je novi tender za sanaciju saobraćajnica, u iznosu od milion maraka, od kružnog toka do zgrade MUP-a, i ovdje je u sklopu saobraćajnice planirana i izgradnja šetnice.
Raspisan je tender za nastavak projekta vodosnadbijevanja za naredne dvije godine dana, u iznosu od 8.000.000 KM, što podrazumjeva dovođenje vode do sportskog centra, zatim kroz Urbanistički projekat Bjelašnica II do Štinjeg Dola. U toku je izvođenje radova na infrastrukturi za urbanistički projekat Bjelašnica II, gdje ovih dana završavamo kišnu i separatnu kanalizaciju i vodosnadbijevanje"
.

U sklopu Urbanističkog projekta Bjelašnica II graditi će se saobraćajnica, vrijednosti 250.000 KM. Ove godine se nastavlja projekat rekonstrukcije javne rasvjete na području Bjelašnice i Igmana, u pitanju je savremena LED rasvjeta, te  se grade novi stambeni objekti i hoteli, koji će povećati smještajne kapacitete ovog turističkog mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije