Bolji uslovi za poslovanje u banjalučkoj Poslovnoj zoni

29.09.2017. 11:28 / Izvor: Akta.ba
Bolji uslovi za poslovanje u banjalučkoj Poslovnoj zoni   

Ukupna vrijednost projekta je 925.000 KM od čega je Grad Banja Luka obezbijedio 415.000.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić, razgovarao je jučer u Poslovnoj zoni Ramići sa predstavnicima Američke humanitarne i razvojne agencija Catholic Relief Services CRS-a.

Podsjećamo, ova organizacija zajedno sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID učestvuje u sufinansiranju izgradnje komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni, koja je počela prije mjesec dana.

Ukupna vrijednost projekta je 925.000 KM od čega je Grad Banja Luka obezbijedio 415.000, a partneri CRS i USAID 510.000 maraka.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, ovom prilikom, je zahvalio predstavnicima ove organizacije na svemu što su do sada uradili za poboljšanje uslova života stanovnika Banje Luke.

"Izgradnjom infrastrukture u Poslovnoj zoni obezbjedićemo uslove za bolje poslovanje postojećih investitora ali i za njeno proširenje. To znači mogućnost novih investicija, a samim tim i otvaranje novih radnih mjesta", naglasio je Amidžić.

On je ujedno izrazio očekivanje i da će uspješno biti realizovan drugi projekat koji bi Grad trebalo da realizuje sa ovom organizacijom, a to je izgradnja stambenih jedinica za socijalno ugrožene.

Osim direktora CRS-a za BiH Mark D’Silve, u ovoj posjeti bili su i potpredsjednik ove organizacije Skajler Tourp iz Baltimora i regionalni direktor Kevin Hartigan koji su izrazili interesovanje za realizaciju ovih, ali i sličnih projekata koje finansira ova nevladina organizacija.

"Našim projektima želimo da pomognemo ugroženo stanovištvo širom svijeta. Zato nam je jako važno da ovakvi i slični projekti uspiju u poboljšavanju uslova života ljudi jer to i jeste naš glavni cilj", istakao je ovom prilikom potpredsjednik CRS-a Skajler Tourp. 

Krajem avgusta počeli su radovi unutar Poslovne zone koji obuhvataju izgradnju saobraćajnica ukupne dužine 468 metara sa kompletnom infrastrukturom, izgradnju javne rasvjete na dužini od 2.000 metara, uređenje građevinskog zemljišta koje graniči sa predmetnim sabraćajnicama, kao i zasipanje napuštenog odvodnog kanala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije