Bolnica u Doboju bit će završena prije planiranog roka

15.02.2021. 12:47 / Izvor: SRNA
Bolnica u Doboju bit će završena prije planiranog roka

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Doboju da se svi planirani infrastrukturni projekti u ovom gradu odvijaju predviđenom dinamikom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Doboju da se svi planirani infrastrukturni projekti u ovom gradu odvijaju predviđenom dinamikom i da će biti završeni u zadatim rokovima, te posebno istakao značaj gradnje dobojske bolnice.

Višković je nakon razgovora sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem istakao da će bolnica biti regionalni zdravstveni centar za više od 150.000 građana ne samo Doboja, nego i okoline.

"Rok za završetak radova je kraj 2022. godine, ali naša procjena je da ćemo objekat staviti u funkciju prije tog roka", rekao je Višković novinarima u Doboju.

On je rekao da je pandemija pokazala koliko je značajno to što je Republika Srpska posljednjih desetak godina ulagala u nove kapacitete u zdravstvenom sektoru jer u suprotnom bi građani sigurno imali ogromne probleme zato što ne bi imali kapacitete da budu primljeni svi kojima je pomoć potrebna.

Prema njegovim riječima, značajan je broj projekata koje će u ovom gradu biti realizovan, među kojima je gradnja obilaznice, ali i uspostavljanje Doboja kao čvorišta putnog i željezničkog saobraćaja.

"Razgovarali smo i o tome kako da pomognemo Gradskoj toplani, da omogućimo da ovo preduzeće dobije određena sredstva i da poveća likvidnost i da na neki način bolje ispunjava svoje obaveze prema građanima", istakao je Višković.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je na sastanku analizirana protekla godina, ali i planovi za 2021. godinu u kojima su brojni infrastrukturni projekti.

"Raduje me da svi projekti koje Vlada i institucije Srpske realizuju na području grada Doboja teku planiranom dinamikom. Imali smo otežane uslove u vezi sa ponavljanjem izbora, zbog čega nam je pomoć republičkih institucija bila značajna da prevaziđemo blokadu gradske administracije", naveo je Jerinić.

On je istakao da je opredjeljenje gradske administracije da ostaje u svim započetim projektima, te da će nakon ponovljenih izbora početi realizacija projekta administrativnog centra.

"Kapitalni projekti, poput CEB-a dva, odnosno izgradnje 134 stambene jedinice, je u završnoj fazi, čime ćemo zatvoriti alternativni smještaj u Doboju. Izgradnja bolnice je u poodmakloj fazi i to je potreba kompletne regije. Tu je izgradnja koridora 5C i obilaznice, što će svakako rasteretiti grad Doboj", rekao je Jerinić.

Jerinić je naglasio da grad nije odustao ni od jednog projekta, te da će zajedno sa Vladom Republike Srpske tražiti najbolja rješenja za sve probleme građana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije