Bosman završava uređenje pristupnog puta izolatoriju na Građevinskom fakultetu

Investicije / URBANIZAM

Bosman završava uređenje pristupnog puta izolatoriju na Građevinskom fakultetu

26.03.2020. 14:07 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo naložio Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, započelo je uređenje i opremanje ovog prostora.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je istog dana sa saradnicima obišao lokalitet budućeg izolatorija sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebijom Izetbegović.

Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu „Bosman“ koja je započela uređenje pristupnog puta, a obezbijedila je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija.

Tokom dana načelnik Ajnadžić je ponovo posjetio ovaj lokalitet gdje je u toku asfaltiranje pristupnog puta koji će biti završen do kraja dana.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo urađenim poslom, te još jednom pozvao sve sugrađane da doprinesu suzbijanju širenja koronavirusa, a najbolji način za to je da ostanu u svojim kućama.

"Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice", istakao je Ajnadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije