Investicije / URBANIZAM

Bosman završio asfaltiranje u ulici Aleksandra Puškina

18.12.2018. 09:52 / Izvor: Akta.ba

Početkom decembra radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali asfaltiranje i proširenje dijela saobraćajnice u Ulici Aleksandra Puškina na području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“.

Projekat je finansirala Općina Centar u iznosu od 86.310 KM, dok je glavni izvedbeni projekat uradila firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo.

Prema ovom projektu, proširenje saobraćajnice je izvedeno na dijelu pomenute ulice od broja 7 do raskrsnice sa Novim naseljem, što iznosi oko 120 metara. Osim proširenja saobraćajnice također je izgrađen armirano-betonski potporni zid kao i rukohvatna zaštitna ograda od 33 metra.

Pomenuti projekat proširenja saobraćajnice, čija sadašnja širina iznosi od 4,70 do 5,30 metara, je pokrenut na zahtjev Savjeta mjesne zajednice „Pionirska dolina“ s ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Tokom izvođenja radova ugrađeno je 115 metara novih betonskih ivičnjaka, dok su za adekvatnu odvodnju površinskih voda postavljeni novi ulični slivnici i šahtovi, te su nivelisani šiberi, šahtovi i slivničke rešetke.

Također je napravljena i pješačka staza sa jedne strane ulice do novog potpornog zida. Na kraju radova je asfaltiran ovaj dio saobraćajnice dok će novoizgrađena pješačka staza biti asfaltirana sa poboljšanjem vremenskih prilika.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije