Bosman završio sanaciju ulice Asima Ferhatovića

23.10.2018. 15:12 / Izvor: Akta.ba
Bosman završio sanaciju ulice Asima Ferhatovića

Na kraju radova je postavljeno gotovo 4.000 metara kvadratnih novog asfalta, nakon čega je iscrtana horizontalna signalizacija.

Radnici građevinske firme „Bosman“ su, prije pogoršanja vremenskih prilika, okončali radove na sanaciji Ulice Asima Ferhatovića (Mjesna zajednica „Koševo II“). Tokom dana je navedenu lokaciju obišao i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima čime je ozvaničen završetak ovog projekta kojeg je finansirala Općina Centar u iznosu od 280.150 KM.

"Kao što smo i obećali uz punu saradnju predstavnika Savjeta Mjesne zajednice „Koševo II“ i građana sa ovog područja uspjeli smo sanirati ovu saobraćajnicu cijelom njenom dužinom koja je puštena u funkciju za saobraćanje motornih vozila i pješaka. Sredstvima iz budžeta Općine Centar na ovoj saobraćajnici, ukupne dužine oko 410 metara, postavljen je novi asfalt i kolovozna konstrukcija, te novi slivnici za odvod površinskih voda. Naša je namjera da nastavimo sa uređenjem saobraćajnica u centru do kraja ove građevinske sezone. Pokušat ćemo realizovati djelimičnu sanaciju Kranjčevićeve ulice, te potpunu sanaciju ulica Bolnička i Koševo. U toku su radovi na sanaciji ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića čime smo jako zadovoljni", objasnio je načelnik Ajnadžić.

Tokom izvođenja radova duž ove saobraćajnice smještene između ulica Marcela Šnajdera i Bolnička, na osnovu glavnog projekta kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, uklonjen je stari oštećeni asfalt, mašinski uklonjena kolovozna konstrukcija, te je izrađen donji noseći tamponski sloj od drobljenog kamenog materijala debljine 40 centimetara. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda urađena je nivelacija deset šibera za vodu, 36 šahtova, te 15 slivničkih rešetki.

Na kraju radova je postavljeno gotovo 4.000 metara kvadratnih novog asfalta, nakon čega je iscrtana horizontalna signalizacija i postavljeni znakovi vertikalne saobraćajne signalizacije. Za nadzor ovog projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije