Investicije / PROJEKTI

Bugarska finansira projekat Centar kulture i mladih Općine Centar

15.01.2021. 15:00 / Izvor: Akta.ba

Vijeće ministara Republike Bugarske, posredstvom Ambasade Republike Bugarske u BiH, odobrilo je devet projekata koji će se finansirati iz Službene bugarske razvojne pomoći i realizirati u Bosni i Hercegovini u 2021. godini.

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, od ukupno 240 prijavljenih, odabrana je za finansiranje projekta pod nazivom "Growing up with music".

Tim povodom, prostorije Centra posjetio je Nikolai Kolev, otpravnik poslova Ambasade Republike Bugarske u BiH, koji je sa direktorom Centra Arminom Omerovićem razgovarao o početku implementacije navedenog projekta i budućoj saradnji.

Dobivena sredstva će biti usmjerena za nabavku nove opreme i muzičkih instrumenata, što će uveliko unaprijediti kvalitetu ukupnih nastavnih i vannastavnih aktivnosti koje Centar nudi polaznicima škola i kurseva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije