Investicije / PROJEKTI

Čapljina: 272.000 KM za izgradnju komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni

26.06.2020. 09:26 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić i direktor građevinske tvrtke DD Graditeljstvo d.o.o. potpisali su u četvrtak ugovor o izgradnji komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Zvirovići ukupne vrijednost 272.066 maraka.

Predmet ugovora je izvođenja radova na izgradnji vodoopskrbe i oborinske odvodnje u zoni dužine 850 metara, a cilj projekta je osigurati uvjete poduzetnicima i riješiti potrebe za poslovnim prostorom, zajedničkim korištenjem infrastrukture i poticanje razvoja gospodarstva, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Čapljine.

Izvođač radova, tvrtka DD Graditeljstvo i podizvođač Javno komunalno poduzeće Čapljina izabrani su provedbom otvorenog postupka javne nabave, a potpisavši ugovor izvođači radova obvezali su se ugovorene radove izvesti u roku od devedeset kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

"Izgradnjom komunalne infrastrukture otvara se mogućnost za daljini napredak zone i privlačenje novih investitora u zonu, kao i njihovo povezivanje. Ciljevi formiranja zone su razvoj poduzetničke infrastrukture, poticanje rasta i razvoja MSP, privlačenje investitora, stvaranje uvjeta za premještaj dijela djelatnosti iz gradskog središta, povećanje broja poduzetnika i povećanje broja zaposlenih", ističu iz Grada Čapljine.

Ovaj projekt zajednički financiraju Grad Čapljina i Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta, a nakon završetka radova komunalne infrastrukture Gospodarska zona Zvirovići postat će funkcionalna i za izgradnju objekata na parceliranim površinama.

Nakon obnove proizvodnje u Lasti koju je preuzela Violeta d.d. i nastavkom izgradnje komunalne infrastrukture u Gospodarska zona Zvirovići, nastavlja se s trendom rasta gospodarstva, a Čapljina postaje primamljive destinacije za ulaganje, navodi se u priopćenju.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije