Investicije / PROJEKTI

Čapljina: Komunalno poduzeće dobilo vodoopskrbni sustav vrijedan 20 mil. KM

18.01.2019. 09:34 / Izvor: bljesak.info

Općinsko vijeće Čapljina usvojilo je Odluku da se Javnom komunalnom poduzeću Čapljina dodijeli na korištenje i upravljanje završeni projekt ''Vodoopskrbni sustav Čapljina'' ukupne vrijednosti 19.554.359,87 KM.

Vodovod ostaje vlasništvo Općine Čapljina, a JKP Čapljina stiče pravo korištenja i upravljanja nad njime. Prvog dana 2019. godine JKP Čapljina je preuzelo sva prava i obaveze koji proističu iz korištenja i održavanja navedenih sredstava od Općine Čapljina te ima obavezu voditi knjigovodstvenu evidenciju o preuzetim sredstvima, vršiti redovan godišnji popis, a primjerak popisnih lista dostaviti vlasniku, odnosno Općini Čapljina, stoji daje u Odluci.

Općina Čapljina je kao korisnik sredstava kredita od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i sredstava EU IPA, kojima upravlja Banka, ista iskoristila za financiranje proširenja vodoopskrbnog sustava na ruralne dijelove te djelomične rekonstrukcije postojećeg sustava u urbanom dijelu.

''U projekt je uložen i dio sredstava iz Proračuna općine Čapljina, tako da je ukupno utvrđen trošak, investicija, u vrijednosti od 19.036.520,50 KM'', stoji u Odluci OV Čapljina. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije