Čapljinska "Lasta" dobila novi krov i fasadu

07.03.2020. 10:24 / Izvor: bljesak.info

Petar Ćorluka, vlasnik grudske ''Violete'' koja je kupila ''Lastu'', rekao je ranije kako će u tvornicu uložiti 20 milijuna KM.

Iz dana u dan sve je sigurnije kako će Čapljina uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle. Naime, čapljinska ''Lasta'', nekadašnji gigant u konditorskoj industriji regije, polako dobiva nove obrise. Ovih dana počelo je stavljanje nove fasade na zgradu ''Laste'', a u međuvremenu je završen dio radova ne rekonstrukciji krova na cijeloj zgradi. 

Uz to, užurbano se radi i na ''sređivanju'' okoliša tvornice, kao i na radovima unutar pogona, koji će biti renovirani i spremni za nove strojeve i neko novo, moderno vrijeme.

Petar Ćorluka, vlasnik grudske ''Violete'' koja je kupila ''Lastu'', rekao je ranije kako će u tvornicu uložiti 20 milijuna KM.

"Mislim da se bez ulaganja Lasta ne bi mogla vratiti na stare staze. Upravo radimo istraživanja na tržištu po kategorijama i planiramo poboljšati stare Lastine proizvode, te razviti neke nove i vidjeti što je to što nedostaje tržištu, a kod nas toga nema", kazao je ranije Ćorluka, komentirajući planove s ''Lastom''. 

Ono na čemu će biti fokus investiranja, dodao je novi vlasnik, jesu nove tehnologije, nove recepture, te nove i bolje sirovine.  ''Krenut ćemo s nekih pet proizvoda, a onda ćemo vidjeti dalje. Do kraja godine će to sve sigurno krenuti, ali sve ovisi od isporuke, a kada dođe nova tehnologija, treba to sve i probati'', rekao je Ćorluka. 

"Moram istaknuti potporu i partnerskih firmi, kao što su Ferero Roche, Barilla…koje će nam svakako pomoći sa svojim znanjem i iskustvom. Blizina željezničke pruge uveliko olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebitih sirovina koje su van granice naše države. Vjerujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji'', istaknuo je Ćorluka.

Najavljeno je i kako će nakon obnove tvornice i dolaska strojeva biti raspisan natječaj za radnike, a kako su istaknuli novi vlasnici, cilj je zaposliti lokalno stanovništvo. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije