Centralna banka će uskoro predstaviti projekt gradnje na Hastahani

12.02.2021. 15:22 / Izvor: Akta.ba
Centralna banka će uskoro predstaviti projekt gradnje na Hastahani

Budući objekat u potpunosti će se uklopiti u cjelokupan ambijent lokaliteta "Hastahana" i "Parka prof. dr. Nijaz Duraković".

Danas su naćelnik općine Centar Srđan Mandić i guverner Centralne banke Senad Softić održali radni sastanak, na kojem su, između ostalog, razgovarali o gradnji u parku Hastahana, odnosno o parceli "Kranjčevićeva", a koja se naslanja na "Park prof. dr. Nijaza Durakovića". 

"U toku je postupak odabira idejnog rješenja za izgradnju zgrade CBBiH na asfaltiranoj parceli koja je do sada bila korištena kao parking. Izabrano idejno rješenje CBBiH planiramo predstaviti široj javnosti. Značajan dio ovog projekta će svakako biti posvećen okolnom uređenju i hortikulturalnim rješenjima, kojim će se budući objekat u potpunosti uklopiti u cjelokupan ambijent lokaliteta „Hastahana“ i "Parka prof. dr. Nijaz Duraković", saopćeno je iz CBBIH. 

Centralna banka i općinske vlasti će zajedničkim naporima učiniti da ukupni prostor zasigurno bude uređeniji i sadržajniji nego što je to ikada do sada bio.

"CBBiH u potpunosti podržava ideju da zelena površina parka „prof. dr. Nijaz Duraković“ bude uređena prema potrebama lokalne zajednice, te će bez zadrške podržati svaku aktivnost na postizanju tog cilja i biti pouzdan partner na realizaciji ovog projekta", poručili su

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije