Centralna banka o prostoru Hastahane: 90 posto zelena površina

18.11.2019. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Centralna banka o prostoru Hastahane: 90 posto zelena površina

Centralna banka BiH već duže vrijeme radi na osiguravanju adekvatnog prostora za smještaj svoje Glavne jedinice Sarajevo. Centralna banka o prostoru Hastahane: 90 posto zelena površina

Centralna banka BiH već duže vrijeme radi na osiguravanju adekvatnog prostora za smještaj svoje Glavne jedinice Sarajevo, a dio tih aktivnosti je trenutno fokusiran na nabavku adekvatne lokacije na području grada Sarajeva radi izgradnje objekta u skladu sa potrebama banke, a jedna od onih koje su razmatrane jeste i lokacija Hastahana.

Iz CBBiH tvrde da u tom slučaju govore o 10 posto sadašnje površine parka Hastahana, dok bi preostalih 90 posto, prema predloženom regulacionom planu, činila zelena površina.

"Kao što je to bio slučaj i do sada sa svim objektima koje  Centralna banka BiH ima i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, namjera naše institucije je da rješenje bude urađeno u skladu sa najvišim profesionalnim standardima, a uz maksimalno uvažavanje stava i želja stanovnika lokalne zajednice", navode iz CBBiH. 

Dodaju da vođeni navedenim principima, koji su primijenjeni prilikom planiranja svih njihovih prethodnih investicija, mogu biti sigurni da planirani objekt svojim dizajnom, arhitektonskim rješenjem i spratnošću ni na jedan način neće narušiti planirani koncept prostora na kome bude lociran.

Također, ističu da to svakako podrazumijeva i ukoliko bi izbor za gradnju objekta bila lokacija Hastahana, a koji bi i pored objekta banke dominantno ostao parkovska, zelena površina, trg, ugodno i bezbjedno mjesto okupljanja i kulturnih dešavanja svih građana i gostiju grada Sarajeva. 

"Ovdje želimo dodati to da, pored želje da bude dobar susjed, Centralna banka BiH, kao društveno odgovorna institucija, želi da kroz svoje djelovanje unaprijedi zajednicu u kojoj djeluje. U svakom slučaju, možete biti sigurni da će Centralna banka BiH nastaviti dosljedno sprovoditi svoju zakonom definisanu funkciju u korist svih građana Bosne i Hercegovine, uz poštivanje interesa lokalne zajednice u kojoj djeluje", saopćeno je iz CBBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije