Centralna banka prodaje poslovni prostor u banjalučkoj zgradi "Ekvator"

14.06.2018. 12:31 / Izvor: Akta.ba
Centralna banka prodaje poslovni prostor u banjalučkoj zgradi 'Ekvator'

Ukupna procijenjena vrijednost stalnih sredstava (početna cijena) koja su predmet prodaje iznosi: 3.589.157,91 KM.

Na osnovu odluke Upravnog vijeća Centralne banke Bosne i Hercegovine, Centralna banka Bosne i Hercegovine objavljuje javni poziv za licitaciju za prodaju stalnih sredstava Centralne banke Bosne i Hercegovine putem otvorenog postupka s javnim pozivom za prikupljanje zatvorenih ponuda.

Predmet javnog poziva - licitacije je prodaja, Poslovnog prostora Centralne banke Bosne i Hercegovine površine 1.343 m2, smješten na III spratu i u podrumu poslovne zgrade "Ekvator" u Banja Luci, ul. Kralja Petra I Karađorđevića 83a, knjigovodstvene vrijednosti: 3.589.157,91 KM.

Ova nekretnina se nalazi u centru Banja Luke, na uglu ulice Kralja Petra I Karađorđevića i Bulevara Cara Dušana i pripada prvoj gradskoj zoni. Predmetni poslovni prostor se nalazi na trećem spratu na kojem su smještene kancelarije i pomoćne prostorije za potrebe administracije i u podrumu gdje su smještene trezorske komore i tehničke prostorije. Prostor na trećem spratu i u podrumu povezani su vertikalnom komunikacijom – vlastitim liftom. 

Ukupna procijenjena vrijednost stalnih sredstava (početna cijena) koja su predmet prodaje iznosi: 3.589.157,91 KM što ujedno predstavlja i početnu cijenu prodaje.

Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i punoljetna fizička lica koja se u skladu sa ovim pozivom prijave za učešće na licitaciji. Pravo učešća u postupku licitacije nemaju članovi komisije za provođenje postupka, a učesnik na licitaciji koji ponudi najvišu cijenu, proglašava se kupcem.

Javno otvaranje ponuda će se održati dana 02.07.2018. godine u prostorijama Glavne banke Republike Srpske Centralne banke BiH Banja Luka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije