Češka raspisala javni poziv za izgradnju postrojenja pitke vode za Teslić

24.06.2020. 14:47 / Izvor: Akta.ba
Češka raspisala javni poziv za izgradnju postrojenja pitke vode za Teslić

Javni poziv se sprovodi u skladu sa pravilima Evropske Unije, a tenderska dokumentacija je dostupna na navedenim adresama.

Češka razvojna agencija raspisala je međunarodni javni tender za rekonstrukciju i izgradnju postrojenja pitke vode u Studencima kod Teslića i ugradnju najmodernije opreme za preradu i filtriranje vode u vrijednosti od 66 miliona kruna bez PDV-a, što predstavlja bespovratnu donaciju Češke Republike Tesliću i Teslićanima, u skladu sa Sporazumom koji su 22. juna 2020. godine potpisali direktorica Češke razvojne agencije Štěpánka Litecká i načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

Prema potpisanom Sporazumu sa ČRA obaveza Opštinske uprave Teslić je obezbjeđivanje potrebnih dozvola, lokacije i sredstava za građevinski dio projekta, dok Češka razvojna agencija sprovodi dio tendera vezan za nabavku najmodernije opreme, instalacija i laboratorijske opreme, kao i obuku osoblja.

Tender je objavljen na sajtu Češke razvojne agencije, kao i u službenom glasilu Evropske Unije i na njemu uz ispunjavanje uslova tendera učešće mogu uzeti kompanije iz cijelog svijeta, a tako i iz Republike Srpske i BiH.

Javni poziv se sprovodi u skladu sa pravilima Evropske Unije, a tenderska dokumentacija je dostupna na navedenim adresama. Tender je otvoren do 20. jula 2020. godine.

Projektni tim Opštinske uprave Teslić je u isto vrijeme u skladu sa svojom obavezom započeo pripremne radnje neophodne za izvođenje građevinskog dijela radova, koji će se finansirati sredstvima koje će obezbijediti Opština Teslić.

Raspisivanje tendera od strane Češke razvojne agencije je kruna preko dvije godine ozbiljnog rada Opštinske uprave Teslić uz pripreme i izradu obimne dokumentacije, tako da je ovaj projekat izabran kao najbolji i najkvalitetniji među desetinama drugih projekata opština i gradova širom Republike Srpske i BiH, koje su aplicirale na javni poziv Češke Vlade i Češke razvojne agencije.

Uspješnom realizacijom ovog projekta, kao i završetkom FIŠE projekta uz planiranu realizaciju zamjene glavnog azbestno-cementnog voda obezbijediće se dugoročno efikasno i stabilno vodosnabdjevanje opštine Teslić, posebno imajući u vidu da je postojeće postrojenje za preradu vode izgrađeno prije više od 50 godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije