Investicije / PROJEKTI

Cilj Općine Tuzla u ovoj godini je realizacija komunalnih projekata

29.07.2014. 14:08 / Izvor: eKapija.ba

Brojna naselja u Tuzli još uvijek nisu priključena na sistem daljinskog grijanja, nemaju vodovodnu i kanalizacionu mrežu i slično. Stoga je fokus Općine Tuzla u ovoj godini realizacija projekata koji se odnose na komunalnu infrastrukturu.

Cilj Općine Tuzla u ovoj godini je obezbijediti vodosnabdijevanje u svim mjesnim zajednicama. Kako ističu iz Službe za komunalne poslove i izgradnju, već postoji projektna dokumentacija za naselja Antunovići. Predstoji realizacija širenja vodovodne mreže. Ono što je takođe primarni cilj je realizacija, kako kažu iz Službe, itekako složenog projekta.

„To su dva vrlo zahtjevna područja i u finansijskom i u građevinskom smislu. To je šest mjesnih zajednica gdje nema vodovodne mreže, a to su Gornja Lipnica, Dragunja, Gornja i Ždonja Obodnica, Breške, Dokanj. Znači, to su mjesne zajednice gdje u ovom trenutku radimo projektu dokumentaciju“, ističe Kemal Kurević, šef Službe za komunalne poslove Općine Tuzla.

Nakon izrade projekte dokumentacije i obezbjeđenja potrebnih novčanih sredstava, dodaje Kurević, započet će se sa realizacijom projekata. Naime, kada je riječ o izgradnji kanalizacione i širenju vodovodne mreže, za tu namjenu koristit će se novac koji se nalazi u Budžetu TK, odnosno resornog ministarstva.

„Mi naravno priželjkujemo da se Vlada stabilizira i da krene sa radom u punom kapacitetu, kako bi mi ove projekte mogli realizirati, a već u nekom prethodnom periodu mi smo poslali naše prijedloge da se usvoje za realizaciju“, dodaje Kurević.

Priključenje na sistem daljinskog grijanja u naseljima Kula, Mejdan, Mosnik, Batva, Dragodol, Ši Selo i mnogim drugim naseljima takođe je jedan od primarnih ciljeva Općine Tuzla u ovoj godini. No, realizacija svih ovih projekata, kao i svake godine, zavisi od priliva novčanih sredstava u Budžetu.

(radioslon.ba)

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije