Investicije / PROJEKTI

Članovi Vlade USK potvrdili odluku o gradnji novog objekta Doma zdravlja Bihać

11.06.2021. 09:51 / Izvor: Fena

Članovi Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) na posljednjoj redovnoj sjednici potvrdili su odluku o gradnji novog objekta Doma zdravlja Bihać. Odluka je prvenstveno donesena na osnovu stručne analize stanja oštećene zgrade u prošlogodišnjem potresu.

"Zvanično je donesena odluka o gradnji novog objekta i to na zemljištu uz oštećenu zgradu, koje je naravno u vlasništvu Doma zdravlja Bihać. Objekat bi trebao imati oko pet hiljada kvadratnih metara iskoristivog prostora, a menadžment bi vrlo brzo trebao krenuti u izradu idejnog rješenja",  izjavio je ministar zdravstva USK Muris Halkić.

Istakao je i kako će Kantonalna vlada u potpunosti financirati planiranu adaptaciju dijela postojećeg objekta, kao privremenog rješenja za medicinsko osoblje i pacijente.

"Naravno da želimo što prije stvoriti adekvatnije uslove za osoblje i pacijente gradskog doma zdravlja, što ćemo i uraditi adapatacijom D- bloka, odnosno iskoristivog dijela oštećene zgrade. To će naravno biti privremeno rješenje do izgradnje novog objekta, a sve će financirati Kantonalna vlada", kazao je ministar Halkić.

Ministar zdravstva u Vladi Unsko-sanskog kantona dodao je i kako bi kroz nekoliko dana trebalo biti pronađeno rješenje za deblokadu računa Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, koji je ponovo blokiran zbog milionskog dugovanja prema jednom od glavnih dobavljača lijekova i opreme

PODIJELI:

TAGOVI:

Dom zdravlja Bihać

Vlada USK

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije