Decembar rok za izradu projekta za brzi put Bijeljina-Podromanija​

16.10.2019. 13:18 / Izvor: Akta.ba
Decembar rok za izradu projekta za brzi put Bijeljina-Podromanija​

Ovaj brzi put biće povezan sa nekoliko drugih regionalnih putnih pravaca.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je u toku izrada generalnog projekta za brzi put Bijeljina-Zvornik-Milići-Vlasenica-Sokolac-Podromanija, te da je rok za završetak decembar, nakon čega će biti poznati ostali detalji u vezi sa ovim strateškim poslom.

"Dužina brzog puta od Bijeljine do Sokoca je oko 170 kilometara, ali detalji će biti poznati kada bude završen generalni projekat. U našim planovima i strateškim dokumentima planirana je izgradnja 470 kilometara brzih puteva u Republici Srpskoj. Jedan od tih projekata koji prvi planiramo realizovati jeste brzi put od Bijeljine preko Zvornika, Milića i Vlasenice do Sokoca", istakao je Trninić. 

Prema njegovim riječima, ovaj brzi put biće povezan sa nekoliko drugih regionalnih putnih pravaca.

"Ovaj brzi put biće veza sa onim koji planiramo graditi od Istočnog Sarajeva preko Rogatice i Višegrada do granice sa Srbijom. Značaj ovog projekta je i u povezivanju sa auto-putem koji planiramo od Bijeljine do Beograda, a biće i veza sa brzim putem koji se kroz Srbiju gradi od Šapca do Loznice. Izgradnjom ovog puta na značaju dobija i most `Bratoljub` u Bratuncu. On bi bio okosnica razvoja svih podrinjskih opština u BiH i Srbiji", naglasio je Trninić. 

On je dodao da je rano govoriti o iznosu novca koji će biti potrebno obezbijediti za ovaj projekat. 

"Teško je to procjenjivati dok ne budemo imali generalni projekat jer ćemo tada znati trasu i kakav je teren. Bez toga je teško napraviti procjenu cijene izgradnje", kaže Trninić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije