Delegacija Vlade TK u Gračanici: Obećani sportska dvorana i kružni tok

26.12.2017. 11:41 / Izvor: Akta.ba
Delegacija Vlade TK u Gračanici: Obećani sportska dvorana i kružni tok

U okviru posjete Gračanici delegacija Vlade je razgovarala s peradarima iz Udruženja peradara Gračanica.

Na sastanku s načelnikom Općine Nusretom Helićem, premijer Gutić je obećao da će Vlada, Općina i škole za završetak sportke dvorane obezbijediti pola miliona maraka, da će su u Gračanici graditi kružni tok i zajednički raditi na obezbjeđivanju nove lokacije sajmišta i nedostajućih količina električne energije.

"Jedno od pitanja na koje smo danas odgovorili je izgradnja sportske dvorane koja je u zajedničkom vlasništvu Vlade Kantona i Općine Gračanica. Dogovoreno je da u narednoj godini Općina, škola i Vlada TK izdvoje značajnija sredstva - oko 500.000 KM, da bi objekat stavili u funkciju. Kroz kreditno zaduženje na ovim putnim pravcima bit će intenzivnijih ulaganja, a direkcija regionalnih cesta radi na projektu gradnje kružnog toka u Gračanici", rekao je Gutić.

U okviru posjete Gračanici delegacija Vlade je razgovarala s peradarima iz Udruženja peradara Gračanica. Peradarima je obećano povećanje poticaja s osam na deset feninga po kljunu i olakšano dobijanje okolinskih dozvola.

"Otvorili smo pitanje novčane podrške poljoprivrednoj proizvodnji, odnosno novčane podrške za proizvodnju mesa i uzgoj jaja. Poticaj koji smo imali 2013. godine, koji je iznosio osam feninga po kilogramu proizvedenog pilećeg mesa, u sljedećem programu novčane podrške koji će Vlada usvojiti za 2018. godinu iznosit će deset feninga", rekao je Gutić.

Načelnik Općine Gračanica Nusret Helić zadovoljan je posjetom i obećanjima premijera Gutića.

"Dobili smo obećanje da će za sportsku dvoranu biti izdvojena određena sredstva i nadam se da će uz naša sredstva to biti dovoljno da je stavimo u funkciju", zaključio je Helić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije