DHL u partnerstvu sa svjetskim liderom u oblasti inovacije

28.04.2018. 10:45 / Izvor: Akta.ba
DHL u partnerstvu sa svjetskim liderom u oblasti inovacije

Online maloprodajni partneri koji su povezani sa Magento platformom će biti u mogućnosti da izaberu razne opcije iz široke lepeze DHL usluga.

Deutsche Post DHL Group, vodeća svjetska logistička kompanija, objavila je 24.aprila da je prihvatila eksluzivni poziv za partnerstvo sa Magento-om, svjetskim liderom u oblasti inovacije “cloud digital commerce”, kao “Premier” partner za  transport.

Magento-ovo “Premier” imenovanje prepoznaje globalne lidere i donosi blisku saradnju u ključnim kategorijama od interesa za e-trgovce.

"Magento povezuje trgovce i kupce. DHL povezuje kupce sa robom", rekao je John Pearson, CEO za Evropu i Global Head of Commercial, DHL Express. “Naša saradnja će pružiti Magento trgovcima vodeću uslugu u industriji međunarodnih isporuka , kao i dodatne transportne usluge i prednosti koji jednostavno i fleksibilno povezuju kupce sa njihovom robom.”

Prihvatanje Magento partnerstva ponovo naglašava namjeru Deutsche Post DHL Grupe da bude vodeća kompanija na polju e-commerce logistike u svijetu. Divizije Grupacije zajedno čine  najinternacionalniju kompaniju na svijetu, sa prisustvom u 220 zemalja i teritorija, omogućavajući online trgovcima da koriste nenadmašan globalni domet Grupacije u cilju ispunjavanja njihove e-commerce strategije.

Online maloprodajni partneri koji su povezani sa Magento platformom će biti u mogućnosti da izaberu razne opcije iz široke lepeze DHL transportnih usluga, a očekuje se da će se partnerstvo vremenom širiti i uključiti sve veći portfolio paketnih, express, teretnih i drugih logističkih usluga koje pružaju različite DHL divizije.

"Trgovina nije više samo obični klik na dugme “kupi” i naši trgovci žele da budu na raspolaganju svojim kupcima  kada i gdje god oni žele da kupuju i primaju svoje narudžbe", rekao je Mark Lenhard, Viši Podpredsjednik za Strategiju i rast u Magento Commerce. “Partnerstvom sa DHL-om, naši zajednički trgovci će moći ponuditi bolje iskustvo svojim kupcima i razviti svoje poslovanje  pružanjem brzih i praktičnih opcija prijevoza koje očekuju.”

Kao “Premier” partner, DHL će se povezati sa trgovcima putem strateškog pozicioniranja na glavnom Magento panelu za trgovinu. Pored toga, DHL će imati priliku da obučava trgovce o najboljim načinima integracije sa uslugama prijevoza i kako povećati prodaju na međunarodne destinacije preko mreže Magento Community, i to online, putem webinara, savjetima management-a, kao i eventima, uključujući “Imagine and MagentoLive”, te sastancima jedanna-jedan.

DHL će također imati rani pristup Magento proizvodima kako bi poboljšali integracije i iskustvo trgovaca.

"Posebno se radujemo zbog potencijala “Magento Shipping”-a, i tamo ćemo integrisati naša najnaprednija  rješenja", rekao je John Pearson. “Deutsche Post DHL Group ima iza sebe dugogodišnje iskustvo rada sa vodećim tehnološkim partnerima kao što je Magento. Mi ćemo održati našu poziciju globalnog lidera samo inovacijom i usvajanjem novih tehnologija. Magento je na čelu e-commerce tehnologije, a DHL je globalni logistički lider. Naše udruživanje će sigurno biti korisno za obje organizacije – a najvažnije su naši  e-commerce klijenti", rekao je Mark Lenhard.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije