Do 15. oktobra traje javni poziv za rušenje objekata na Prvoj transverzali

Investicije / PROJEKTI

Do 15. oktobra traje javni poziv za rušenje objekata na Prvoj transverzali

10.10.2019. 08:11 / Izvor: Akta.ba

Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale u Sarajevu organizirao je jučer radni sastanak na kojem je razgovarano o realizaciji ranije dogovorenih aktivnosti u skladu s donesenim zaključcima.

Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić govorio je o aktivnostima koje se poduzimaju u nastavku procesa eksproprijacije od ulice Braće Begić do ulaska u tunel gradskog autoputa Koševsko Brdo.

Najavio je da će u toku naredne dvije sedmice prema Vladi i Skupštini KS biti poslani materijali o otkupu još najmanje dvije parcele.

Kako je istaknuo, u saradnji s resornim kantonalnim ministarstvom i Pravobranilaštvom intenzivno se iznalaze najbolja rješenja, a i općinama su na raspolaganje stavljeni svi resursi u cilju intenziviranja ovog procesa.

Također, u toku je javni poziv za izbor izvođača radova za rušenje objekata na trasi ove saobraćajnice, od Kranjčevićeve ulice do ulice Braće Begić.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta podsjetio je da taj javni poziv završava 15. oktobra, kada će se znati izvođači radova i kada će se moći krenuti s pripremom i aktivnostima za rušenje onih objekata za koje su riješeni imovinsko-pravni odnosi.

Potvrdio je da će ove sedmice Direkcija za puteve KS raspisati i javni poziv za izgradnju dionice Tehnička škola - ulica Braće Begić, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Kako je zaključeno, Operativni tim će nastaviti realizaciju i svih drugih aktivnosti koje za cilj imaju nesmetanu implementaciju projekta Prve transverzale, a koje će biti razmatrane na redovnim sastancima svake srijede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije