Investicije / PROJEKTI

Do kraja godine završetak prve faze projekta vodosnabdijevanja Rakovice

17.03.2014. 09:38 / Izvor: eKapija.ba

Završetak radova na izgradnji prve faze vodovodnog sistema za naselje Rakovica planiran je do kraja ove godine, potvrdili su za eKapija.ba u Općini Ilidža.

Do sada je položeno preko 50 kilometara primarne, sekundarne i razvodne vodovodne mreže.

Izgrađeno je pet rezervoara ukupnog kapaciteta  5,5 miliona litara vode, zatim četiri pumpne stanice i jedno hidroflex postrojenje kojim se zona vodosnabdijevanja diže do 680 m nadmorske visine.

"Do sada je u izgradnju uloženo ukupno 15 miliona KM. Od planiranih 1800 kućnih priključaka  do sada je 900 objekata prikopčano na novu vodovodnu mrežu", kazala je  Edina Ićindić iz Službe za informisanje Općine Ilidža.

Početak izgradnje druge faze vodovodnog sistema Rakovica kojim će biti obuhvaćena naselja Kakrinje gornje, Zenik, dio Kobiljače, Buhotina, Zelena meraja  i Rudnik, planiran je nakon završetka izgradnje prve faze projekta vodosnabdijevanja naselja Rakovica.

Procijenjena vrijednost ovih radova bi trebala iznositi 3.000.000 KM.

Okončanjem ovog projekta biće riješen jedan od dugogodišnjih i gorućih problema stanovnika ove općine, a samim tim Rakovica će postati otvorena i za strana ulaganja.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije