Do kraja januara gotovi radovi u parkiću

15.01.2018. 08:47 / Izvor: atvbl.com
Do kraja januara gotovi radovi u parkiću

Na šetalištu od Gradske uprave do Palate Republike, koje će krasiti kestenov drvored, za sada su završeni podzemni radovi.

Rekonstruisanim parkićem Banjalučani bi mogli da prošetaju narednog mjeseca, ako vrijeme posluži.

Radove koji su počeli u septembru upravo je vrijeme, objašnjavali su u Gradskoj upravi, najviše ometalo pa zato završetak kasni.

Srećom, januar bez mnogo padavina radnicima ide na ruku pa su ubacili u petu brzinu. Banjalučani sa kojiima smo razgovarali ne zamjeraju što parkić još nije gotov. Zaviruju preko ograde i komentarišu obrise novog korza.

Još malo strpljenja i parkić će da zasija punim sjajem, odgovara gradonačelnik. Drago mu je što se sugrađanima sviđaju kestenova stabla. Podzemni radovi su završeni i oni su oduzeli najviše vremena.

Na šetalištu od Gradske uprave do Palate Republike, koje će krasiti kestenov drvored, za sada su završeni podzemni radovi.

"Onaj dio radova koji se odnosio na podzemnu instalaciju, vodu, struju i ostalo, tu je bilo manje angažovano ljudi jer više nije ni moglo. Sada na postavljanju ploča jer se radi o nadzemnim radovima je puno njih angažovano i radovi dobro napreduju. Ja se nadam da će biti završeni u roku”, rekao je gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić. 

Kada završe trenutne radove i ozelene popularni parkić, bacaju se na novi posao. Urediće, kažu, i šetalište od Palate Republike do Narodnog pozorišta RS, a rekonstrukcija bi trebalo da obuhvati i bočne ulice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije