Investicije / PROJEKTI

Do kraja mjeseca završetak sportskog aerodroma kod Livna

06.05.2014. 13:10 / Izvor: eKapija.ba

Povodom završetka projekta "Jačanje i umrežavanje malih aerodroma na Jadranskom području“ - A3-NET, koji završava sa danom 31.05.2014. godine, vodeći partner na projektu - Općina Bovec iz Slovenije, je dana 01. svibnja 2014. godine, organizirala svečano otvaranje aerodroma u Bovcu, prilikom čega su javnosti predstavljeni infrastrukturni radovi odrađeni na aerodromu u Bovcu, ali i drugi rezultati ovog međunarodnog projekta.

Otvaranjem aerodroma se također proslavila i deseta godišnjica pridruženja Slovenije Europskoj uniji. Ispred Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije svečanosti su prisustvovale Ministrica Anka Papak-Dodig i Vasilija Broćeta, Viši samostalni referent za obrt i poduzetništvo. Svečanom otvaranju je također prisustvovao i Predsjednik Republike Slovenije gospodin Borut Paroh sa pratnjom, te su predstavnici ministarstva iskoristili priliku za upoznavanje i razmjenu iskustva.

Također se do kraja mjeseca očekuje i završetak radova na letjelištu Brda, koji uključuje gradnju prestupnog puta letjelištu (I faza), te završetak radova na hangaru koji uključuju unutarnje žbukanje, postavljanje fasade i elektromonterske radove, čime će se uspješno okončati projekt i na području Hercegbosanske županije. 

Ovaj projekt je financiran uz pomoć Europske unije u okviru Programa IPA Jadranska suradnja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije