Investicije / PROJEKTI

Do proljeća završetak rekonstrukcije i dogradnje sportske dvorane Luke u Bihaću

28.12.2020. 07:47 / Izvor: Akta.ba

Rekonstrukcija i dogradnja Gradske sportske dvorane Luke u Bihaću ulazi u završnu fazu. Za realizaciju ovog projekta osigurano je oko 2,8 mil KM iz gradskog budžeta i posredstvom međunarodnih projekata i fondova, prenosi RTV USK. 

Građevinski radovi traju već šest mjeseci, a sada su u toku unutrašnji radovi. Radi se na izgradnji malih sala za aerobne i borilačke sportove, te dodatnog trenažnog terena za loptačke sportove, koji će biti istih dimenzija kao i takmičarski. Tu su četiri nove svlačionice, potpuna zamjena krovne konstrukcije, fitnes centar i efikasan sistem zagrijavanja svih prostora.

Završetak rekonstrukcije i dogradnje sportske dvorane Luke u Bihaću predviđen je za proljeće naredne godine.

Kako prenosi RTV USK, do završetka građevinskih radova pokušat će se osigurati i sredstva za nabavku adekvatnog mobilijara, odnosno prateće sportske opreme i rekvizita. 

U kabinetu gradonačelnika Bihaća najavljuju realizaciju još nekih projekata, kada je u pitanju sportska infrastruktura u gradu na Uni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije