Investicije / PROJEKTI

Dodatna sredstva za unapređenje zaštite okoliša Grada Zenice

20.01.2021. 12:52 / Izvor: Akta.ba

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH podržao je realizaciju pet projekata iz oblasti zaštite okoliša s kojima su Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove i Služba za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica aplicirale za finansijska sredstva.

Radi se o projektima „Izgradnja kanalizacionog sistema na području sliva Babina rijeka, Zenica - II faza“, „Urbani otok - Londža“, „Izgradnja dijela fekalne kanalizacije Putovići“, zatim „Zvona za selektivno prikupljanje otpada“ te „Utopljavanje zgrade Techno Parka“.

Svaki projekat ima svoj dinamički plan, koji se obavezno dostavlja donatoru.

Projekti se realizuju u omjeru 60 posto sredstava oGrad Zenica kontinuirano aplicira ka višim nivoima i fondovima da bi obezbijedio dodatna sredstva za unapređenje zaštite okolišad ukupne vrijednosti projekta osigurava Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, a iznos od 40 posto Grad Zenica.

"Jedan od prioriteta u radu Gradske uprave Zenica sa mnom na čelu je zaštita okoliša. Naše službe kontinuirano apliciraju ka višim nivoima vlasti i drugim organizacijama kako bismo obezbijedili dodatna sredstva za realizaciju projekata kojim će se poboljšati stanje u oblasti okoliša", rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Ukupan iznos sredstava odobrenih Gradu Zenica od strane Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH je 476.100 KM.

U 2020. godini za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša utrošeno je cca 1.150.000,00 KM.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije