Dodjela koncesije za odmorište Lužani: Vrijednost investicije 4,2 miliona KM

19.09.2018. 12:39 / Izvor: Akta.ba
Dodjela koncesije za odmorište Lužani: Vrijednost investicije 4,2 miliona KM

Procjena vrijednosti investicije iznosi 4.200.000,00 KM.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske raspisalo je Javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta Lužani sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Gradiška - Banja Luka.

Procjena vrijednosti investicije iznosi 4.200.000,00 KM. Pravo učešća imaju pravna i fizička lica sa rokom za dostavljanje ponuda od 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Kada je u pitanju dodjela koncesije, ona se dodjeljuje na period od 30 godina, računajući od dana zaključenja Ugovora o koncesiji.

O projektu

Na izgrađenom autoputu Gradiška - Banjaluka predviđena je izgradnja pratećih uslužnih objekata na lokaciji obostranog odmorišta Lužani, koje se nalazi na stacionaži od 16+700 km do 17+300 km.

Dakle, obostrano odmorište Lužani smješteno je između dvije petlje, prve koja povezuje autoput sa magistralnim putem M-14.1, a druge koja povezuje autoput sa regionalnim putem R-477.

Cilj projekta je da se obezbijede prateći uslužni objekti u kojima će se pružati usluge vozačima i putnicima (benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking i sl.). Na taj način im se omogućava bezbjedna i udobna vožnja i zadovoljavanje njihovih potreba za gorivom, odmorom, jelom, pićem, te pruža mogućnost korištenja dostupnih informacija, zadovoljavanja specifičnih potreba lica sa invaliditetom i djece itd.

Prateći uslužni objekti na predmetnoj lokaciji izgradit će se sa obje strane autoputa. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije