Dogovor o mogućim ulaganjima turskih privrednika u Čelić

16.01.2020. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Dogovor o mogućim ulaganjima turskih privrednika u Čelić

Ulaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja.

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Admir Hrustanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i ministar privrede Asmir Hasić boravili su u Čeliću gdje su razgovarali o mogućim investicijama turskih privrednika u ovaj kraj. 

Ulaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja. 

"Privrednici iz Turske ali i iz Sarajeva i sa područja TK spremni su investirati jednim dijelom u povratnička mjesta, a pošto se nalazimo u Čeliću u povratničko mjesto u opštini Lopare. Tu su spremni da investiraju u manji pogon od 15-20 radnika koji će proizvoditi medijapan ploče", kazao je ovom prilikom ministar Hrustanović.

"Ja se nadam da će ovakav susret privrednika Turske, Sarajeva i domaćina u Čeliću proizvesti jednu dobru poslovnu saradnju, jedan dobar poslovni ambijent", rekao je ministar privrede Hasić i čestitao Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak što ulažu napore da povratnička mjesta imaju motive da se građani vrate na svoja ognjišta a ovakav vid sastanka bi mogao biti dobar primjer svim budućim privrednicima.

Prema riječima direktora i vlasnika firme Yavuz iz Turske, Mustafe Yavuza, u Čeliću planiraju investirati u poljoprivrednu proizvodnju i u potrazi su za farmom ili sličnom djelatnošću.       

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije