Dogovoren nastavak izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu

14.05.2020. 19:58 / Izvor: Akta.ba
Dogovoren nastavak izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu

Općinski načelnik Akif Fazlić upoznao je ministra Kenana Alikadića sa projektima Općine Ilijaš u oblasti kulture i sporta, te naglasio važnost nastavka izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu.

Juče je u radnoj posjeti Općini Ilijaš boravio ministar kulture i sporta Vlade KS Kenan Alikadić.

Općinski načelnik Akif Fazlić upoznao je ministra Kenana Alikadića sa projektima Općine Ilijaš u oblasti kulture i sporta, te naglasio važnost nastavka izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu.

"Ovo je prva posjeta nakon rebalansa budžeta KS, stvorile su se pretpostavke za ulaganje u određene kapitalne projekte za oblast kulture i sporta. Mi smo donijeli zaključak da ćemo sve one projekte koji su u fazi raspisivanja ili imaju izabrane izvođače radova na podrućju KS podržati značajnim finansijskim sredstvima. Općina Ilijaš je prva općina koju sam posjetio, koja je u fazi izgradnje jednog reprezetativnog stadiona. Ministarstvo kulture i sporta KS će  izdvojiti značajna sredstava koja ćemo kasnije objaviti kada budemo imali konačnu informaciju po obilasku svih općina. Zahvalio bih se načelniku Akifu Fazliću na veoma kvalitetnoj prezentaciji sportskih i kulturnih projekata na području Općine Ilijaš", kazao je Alikadić.

Načelnik Akif Fazlić se zahvalio ministru Kenanu Alikadiću na posjeti i dogovoru o nastavku igradnje Gradskog stadiona u Ilijašu.

"Mi smo završili prvu fazu tog projekta negdje u vrijednosti preko 1.600.000 KM i zaista bi šteta bilo zaustaviti taj projekat, koji je od velike važnosti kako za sportiste tako i za same građane Općine Ilijaš. Zadovoljstvo mi je da smo dogovorili ovu drugu fazu realizacije izgradnje spomenutog objekta. Mi ćemo sada operativno pokrenuti sve ove procedure koje treba da završimo. Vrijednosti druge faze je 1.100.000 KM. Želimo što prije preći u realizaciju projekta kako bi  u ovoj građevinskoj sezoni ovu drugu fazu završili." kazao je Fazlić.

Ministar Kenan Alikadić se osvrnuo i na kultrune sadržaje koji su planirani u narednom periodu. Ministar je istakao da je primarni cilj širenje kulturnih sadržaja na sve dijelove KS.

"Jedan od planova projekata jeste disperzija kulturnih sadržaja na području KS, bili smo svjedoci da se kultura uglavnom  vezala na području od Marijin dvora do Barščaršije, tako da svi kulturni sadržaji  i resursi bili na tom području. U saradnji s pozorištima,  imamo ideju da kroz domove kultura na području KS i kroz sve općine omogućimo gledanje raznih kulturnih  sadržaja. Kada se stvore uslovi  i nadležni dozvole okupljenja većeg broja publike, planiramo krenuti u realizaciju kulturnih sadržaja.", rekao je.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije