Dogovoren plan za izradu Studije izvodljivosti Poduzetničke zone Dusine

19.04.2014. 09:20 / Izvor: eKapija.ba
Dogovoren plan za izradu Studije izvodljivosti Poduzetničke zone Dusine

Studija će dati odgovore potencijalnim ulagačima i investitorima o trenutnom stanju Poduzetničke zone Dusine, kao i o razvoju, te načinu privlačenja novih investicija.

U Općini Orašje održan je prvi sastanak u sklopu projekta EUSESBI - Podrška uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva, kojeg financira Delegacija Europske unije.

Kroz taj projekt Općina će dobiti Studiju izvodljivosti za Poduzetničku zonu Dusine, Na sastanku kojem su uz predstavnike Općine Orašje i tima EUSESBI sudjelovali i predstavnici javnih poduzeća „Elektroprivreda HZHB Mostar“, „Komunalac“ i „Vodovod i odvodnja“, te predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske dogovoren je dinamički plan za prvu fazu izrade Studije izvodljivosti Poduzetničke zone Dusine.

Inače, ranije je Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini izabrala Općinu Orašje zajedno sa još devet bosanskohercegovačkih općina u projekt: "Podrška uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“ (EUSESBI).

Delegacija će pružiti Općini tehničku pomoć za pripremanje studije izvodljivosti i nacrt projekta Poduzetnička zona Dusine, kao i zajedničku promociju ove zone sa ostalih devet izabranih poslovnih zona. Studija će dati odgovore potencijalnim ulagačima i investitorima o trenutnom stanju Poduzetničke zone Dusine, kao i o razvoju, te načinu privlačenja novih investicija. Proces prijave i izbora 10 od 132 prijavljene poslovne zone kod Delegacije Europske unije trajao je skoro godinu dana, a naredni korak je potpisivanje Memoranduma o suradnji sa EUSESBI Projektom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije