Investicije / PROJEKTI

Dogovorena gradnja regionalnog puta od Šekovića do Tuzle

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Šekovićima da je Vlada od 2006. godine u ovu lokalnu zajednicu uložila više od 40 miliona KM.

14.01.2020. 08:04 / Izvor: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Šekovićima da je Vlada od 2006. godine u ovu lokalnu zajednicu uložila više od 40 miliona KM, kao i da je dogovorena izgradnja regionalnog puta Šekovići-Kaštijelj.

"Samo u posljednje dvije godine u odobrene projekte, uz pomoć Vlade Srpske i granta Vlade Srbije, izdvojeno je za opštinu Šekoviće 1,3 miliona KM. Tu praksu ćemo nastaviti i ubuduće", rekao je Višković nakon sastanka sa načelnikom Šekovića Momirom Ristićem.

Prema njegovim riječima, danas je dogovorena realizacija strateškog infrastrukturnog projekta izgradnje regionalne putne komunikacije Šekovići-Kaštijelj, dionica prema Tuzli, što je projekat vrijedan od 10 do 12 miliona KM.

"Saglasili smo se da, ako to bude neophodno, ovaj zahtjevni projekat realizujemo u naredne dvije godine, tako da postojeći makadamski put bude asfaltiran i podignut na nivo regionalnog puta", pojasnio je Višković.

On je dodao da će, osim skraćivanja puta od Šekovića do Tuzle za oko 30 kilometara, izgradnja puta značajno doprinijeti ekonomskom i turističkom razvoju ove lokalne zajednice, ali i obezbjeđivanju boljih uslova za život povratnika, ljudi koji su nekada živjeli na ovim prostorima, a sada imaju namjeru da se vrate i da investiraju u rodni kraj.

"Razgovarali smo danas i o obrazovanju, demografskom razvoju, natalitetu, podsticaju porodiljama i drugim temama, bitnim za razvoj Šekovića i bolji život stanovništva", rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Višković je ukazao na činjenicu da ova nerazvijena opština do sada nije bila kreditno zadužena, ali je sve vrijeme bila budžetski stabilna i veoma odgovorna prema obavezama u sferi socijalne politike.

On je naveo da opština Šekovići namjerava da se tek ove godine zaduži za oko 1,3 miliona KM, što je Vlada Srpske odobrila, a ta sredstva će biti namijenjena za asfaltiranje lokalnih puteva.

"Uprava ove lokalne zajednice sve vrijeme se ponaša domaćinski prema javnim sredstvima, što znači da su trošili onoliko koliko imaju, i to je vrijedno pažnje, i zato Šekovići zaslužuju pomoć i podršku republičkih institucija, i veću od one koju oni traže", poručio je Višković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske, kaže Višković, radi i kada jesu i kada nisu praznici, dodajući da današnja posjeta nije nikakvo darivanje, nego ispunjavanje zakonom zacrtanih obaveza i ustavnih ovlaštenja.

Načelnik Šekovića Momir Ristić izrazio je zadovoljstvo posjetom premijera Viškovića, za koga je rekao da je rado viđen gost u ovoj lokalnoj zajednici.

"Na kraju krajeva mi smo i komšije, tako da je i ovaj današnji susret bio izuzetno dobar radni sastanak. Najviše smo razgovarali o razvoju infrastrukture naše opštine, obrazovanju, zdravstvu", rekao je Ristić novinarima.

On je izrazio nadu u uspješnu realizaciju za Šekoviće izuzetno značajnog projekta - izgradnje regionalnog puta Šekovići-Kaštijelj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije