Dogovoreni detalji "Emiratesove" investicije od 50 miliona KM u Sokolac

14.11.2019. 07:38 / Izvor: SRNA
Dogovoreni detalji 'Emiratesove' investicije od 50 miliona KM u Sokolac

Bjelica je rekao novinarima da je Kasimi danas posjetio lokacije na Sokocu, na kojima bi se mogli graditi objekti.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica nastavio je razgovore sa šeikom Mohamedom el Kasimijem /Šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi/ o mogućnostima ulaganja oko 50 miliona KM njegove kompanije "Emirates" u više objekata na području ove lokalne zajednice.

Bjelica je rekao novinarima da je Kasimi posjetio lokacije na Sokocu, na kojima bi se mogli graditi objekti koji će privući veliki broj turista iz svih krajeva svijeta na ovo područje.

On je naglasio da je investitoru iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata prenio da opština Sokolac može jedino ići u javno-privatno partnerstvo sa budućim investitorom, posebno kad je riječ o rehabilitacionom centru sa svim pratećim objektima, koji bi, na prijedlog Kasimija, mogao da se gradi.

"Opština bi u ovom slučaju ušla u aranžman sa zemljištem, a njihova bi bila investicija, s tim da bismo dogovorili period trajanja takvog oblika ulaganja", rekao je Bjelica.

On je dodao da bi obaveza lokalne uprave bila da pripremi dokumentaciju, lokacijske uslove i plan šta i gdje se može graditi.

Bjelica je istakao da je Kasimi posjetio lokalitete Taline, područje Bjelosavljevića i područje Romanije, gdje bi se mogao graditi rehabilitacioni centar sa svim pratećim sadržajima.

Najavljeno je da će opštinske službe u narednim danima ponuditi idjeno rješenje o mogućnostima izgradnje objekata na području Sokoca, o čemu će se delegacija opštine Sokolac prilikom najavljene posjete, detaljnije dogovoriti sa potencijalnim investitorima i predsjednikom Emirata iz koga dolazi Kasimi.

Kasimi je rekao novinarima da je današnja posjeta Sokocu samo nastavak razgovora o mogućnostima ulaganja njegove kompanije na području ove opštine.

On je najavio da će prvo ulaganje na području Sokoca početi uskoro postavljanjem klizališta, dimenzija 28 sa šest metara, koje će, prema preporuci službi iz lokalne uprave, biti na lokaciji na dijelu sportsko-rekreativnog centra kod stadiona.

Šeik El Kasimi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vlasnik firme "Emirates" i zabavnog parka "Sunnyland" kod Sarajeva, izrazio je želju da investira na područje opštine Sokolac i od 6. novembra razgovara o toj ideji sa načelnikom opštine i njegovim saradnicima. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije