Dom penzionera u Trebinju dobio novo ruho

29.07.2020. 10:03 / Izvor: Nezavisne novine
Dom penzionera u Trebinju dobio novo ruho

Kompletna investicija provodi se preko projekta CEP2 koji finansira Vlada Republike Srpske i Evropska centralna banka.

Radovi na rekonstrukciji Doma penzionera u Trebinju, za koje je izdvojeno blizu 1,6 miliona KM, privode se kraju, a ostao je završetak nekoliko dodatnih otvora na objektu i reparaciji solarnih panela.

“Mi smo, u stvari, sve unutrašnje radove, koji su bili jako obimni, priveli kraju, jer su potpuno rekonstrisane sve sobe, zajedno sa nekim prostorijama koje smo takođe pretvorili u smještajne kapacitete, urađeni su novi ravni i kosi krovovi, obnovljena je fasada, elektro i hidroizolacija, zajedničke prostorije, restoran, hodnici”, kaže Rajko Ćapin, direktor Doma penzionera.

Kaže da je akcenat radova stavljen upravo na sobe i njihovo maksimalno prilagođavanje gerijatrijskoj populaciji, kao i zajedničke prostorije gdje štićenici najviše borave, ali se, zbog energetske efikasnosti i estetike, uložio maksimalni napor i za izolaciju zidne i krovne konstrukcije.

U Domu penzionera ističu da preostaje još da se uradi adaptacija dva prostora na ulazu u objekat i njihovo privođenje namjeni, kao i reparacija pomenutih solarnih panela, koji obejzbjeđuju sopstvene izvore energije.

“Trebinjski Dom penzionera je i do sada bio lider u pružanju ove vrste usluga u ovoj regiji, ali će od sada uslovi biti još bolji u 76 soba sa 146 mjesta”, kaže Ćapin.

On dodaje da se, i pored pandemije, provode procedure prijema novih štićenika, uz adekvatan korona test i svu ostalu procedure, te da se smirivanjem pandemije očekuju novi korisnici iz cijelog regiona, kojih i sada ima veliki broj u trebinjskom Domu.

Kompletna investicija provodi se preko projekta CEP2 koji finansira Vlada Republike Srpske i  Evropska centralna banka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije