Dom zdravlja Kumrovec će biti završen do maja

09.01.2018. 10:16 / Izvor: Oslobođenje
Dom zdravlja Kumrovec će biti završen do maja

U toku je zadnja, treća faza, rekonstrukcije Doma zdravlja Kumrovec na Otoci

U toku je zadnja, treća faza, rekonstrukcije Doma zdravlja Kumrovec na Otoci, a radove izvodi firma Unigradnja. U okviru ove faze planirana je izgradnja novih sadržaja. Sam projekat sastoji se iz dva dijela - vanjskog uređenja i izgradnje prizemnog dijela objekta.

"Planirano je da se otvoreni dio objekta u prizemlju zatvori i da se naprave dvije recepcije, magacinski prostor i prostorija za tehničke uređaje, što će biti od velike pomoći medicinskom oso-blju. U okviru vanjskog uređenja izgradit će se veliki parking sa 100 mjesta sa protupožarnim putem. Također, planirana je nova javna rasvjeta. Očekujemo da će radovi biti završeni na proljeće", kazao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

 Vrijednost radova je 1,2 miliona KM, a sredstva su obezbijedili Općina Novi Grad, Zavod zdravstvenog osiguranja KS-a, Ministarstvo zdravstva i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Okončanjem ove faze upotpunit će se izgled samog objekta.

Podsjećamo, rekonstrukcija Doma zdravlja Kumrovec počela je 2014. godine i najveći je objekat ove namjene u KS-u kojem gravitira 50.000 stanovnika novogradske općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije