Donesena odluku o skidanju hipoteku sa jednog objekta "Kosmosa"

13.08.2020. 09:19 / Izvor: SRNA
Donesena odluku o skidanju hipoteku sa jednog objekta 'Kosmosa'

Višković je istakao da bi "Kosmos" od dobijenih sredstava trebao da plati poreze i doprinose na plate radnike iz nekog prethodnog perioda.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je jučer da je Vlada donijela odluku da skine hipoteku sa jednog objekta "Kosmosa", koju drži Poreska uprava Republike Srpske, kako bi se pomoglo ovom preduzeću.

"Riječ je o neperspektivnoj imovini, starom objektu površine oko 4.000 kvadrata. Ukoliko dođe do prodaje te imovine, 50 odsto prihoda od prodaje ide Investiciono-razvojnoj banci, a 50 odsto na račun `Kosmosa`", rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Višković je istakao da bi "Kosmos" od dobijenih sredstava trebao da plati poreze i doprinose na plate radnike iz nekog prethodnog perioda.

"Ovdje nikako ne stoji teza da je to rasparčavanje `Kosmosa`. Naprosto, ocijenili smo da je to u ovom trenutku pomoć Vlade za opstanak ovog preduzeća i njegov dalji razvoj", naveo je Višković.

On je podsjetio da se u kontinuitetu vode razgovori sa ozbiljnim ruskim kompanijama koje su zainteresovane da ulažu u "Kosmos".

"Pandemija virusa korona nas je u tome usporila, ali mi ostajemo na tom fonu. Zbog toga je ova odluka Vlade o pomoći `Kosmosu` i privredi Republike Srpske", poručio je Višković. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije