Dostavljen prijedlog kontakt tačke mosta na Savi na autoputu Sarajevo - Beograd

05.03.2019. 12:04 / Izvor: SRNA
Dostavljen prijedlog kontakt tačke mosta na Savi na autoputu Sarajevo - Beograd

Ministarstvo prometa i komunikacija BiH uputilo je Vijeću ministara na mišljenje informaciju prema kojoj bi kontakt tačka za gradnju novog mosta preko rijeke Save bila dionica kod Kuzmina.

Ministarstvo prometa i komunikacija BiH uputilo je Vijeću ministara na mišljenje informaciju prema kojoj bi kontakt tačka za gradnju novog mosta preko rijeke Save bila dionica kod Kuzmina (Sremska Rača-Rača), izjavio je Srni sekretar ovog ministarstva Igor Pejić.

On je pojasnio da je za "gornji" dio trase autoputa Sarajevo - Beograd, Srbija predložila kao kontakt tačku dionicu kod Kuzmina Sremska Rača-Rača, gdje će biti građen most preko rijeke Save.

"Za gornji dio ove trase Srbija je pripremila projektnu dokumentaciju prema ovoj kontakt tački, kao i njeno idejno rješenje i projektnu dokumentaciju", rekao je Pejić.

On je dodao da je Ministarstvo, po zaprimljenom prijedlogu, organizovalo sastanak sa nadležnim ministarstvima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, te gradskim institucijama u Bijeljini nadležnim za prostorno uređenje.

Prema njegovim riječima, konstatovano je da prijedlog Srbije nije u suprotnosti sa prostornim planovima Srpske i Grada Bijeljina.

"Grad Bijeljina u ovom trenutku priprema svoj novi prostorni plan. Utvrđeno je da taj novi most ne bi bio u suprotnosti sa novim prostornim planom grada. Na taj način riješeno je jedno prilično važno pitanje, a ono podrazumijeva kontakt tačku mosta, do koje će srbijanska strana graditi svoju dionicu tog autoputa", istakao je Pejić.

Pejić je izrazio nadu da će uskoro na sjednici Vijeća ministara biti potvrđeno da prijedlog Srbije nije u suprotnosti sa prostornim planovima u BiH, te dodao da se o gradnji novog mosta preko rijeke Save razgovaralo i sa nadležnima u Brčko distriktu.

Kada je riječ o "donjem dijelu" trase autoputa Sarajevo - Beograd, a koji se odnosi na istočni dio BiH, Pejić je rekao da je tu situacija poprilično jasna.

"Srbijanska strana je skoro izgradila dionicu svog dijela autoputa, a koja se poklapa sa našim dijelom. Njima nedostaje još 40 kilometara do graničnog prelaza Vardište", rekao je Pejić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije