Drinski nasip veoma važan za Republiku Srpsku

04.04.2019. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Drinski nasip veoma važan za Republiku Srpsku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, boravio je u radnoj posjeti JU Vode Srpske Bijeljina.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, boravio je u radnoj posjeti JU „Vode Srpske“ Bijeljina. Nakon razgovora sa vršiocem dužnosti direktora JU „Vode Srpske“ Bijeljina Miroslavom Milovanovićem, ministar Pašalić najavio je dodatno intenziviranje aktivnosti u vodoprivredi Republike Srpske.

"Trenutno najznačajnije teme su izgradnja Drinskog nasipa u Semberiji i završetak projekta rekonstrukcije crpnih stanica. Novac za izgradnju Drinskog nasipa sigurno će biti obezbijeđen, ako ne iz kredita Svjetske banke, onda iz drugih sredstava, jer je to veoma važan projekat za Republiku Srpsku. Da bi započeli sa radovima najprije je neophodno očistiti trasu i završiti eksproprijaciju. U tom smislu, neophodno je da i Ministarstvo i lokalna zajednica ubrzaju aktivnosti na tom planu. Po pitanju projekta rekonstrukcije crpnih stanica, postignut je dogovor  da se okonča saradnja sa postojećim izvođačem, te da bude raspisan tender za izbor novog izvođača za preostale objekte", naglasio je ministar Pašalić.

V.d. direktora JU „Vode Srpske“ Bijeljina Miroslav Milovanović, istakao je da će Ustanova, u saradnji sa resornim Ministarstvom, u narednom periodu raditi na realizaciji postojećih i otvaranju novih projekata u vodoprivredi.

"Posebno je važna izgradnja Drinskog nasipa koja čeka rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Mi imamo komunikaciju sa lokalnom upravom i pokušavamo to pitanje da riješimo što prije", zaključio je Milovanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije