Dva kupca zainteresovana za devastiranu imovinu ski-centra Igrišta

23.09.2016. 09:08 / Izvor: Glas Srpske
Dva kupca zainteresovana za devastiranu imovinu ski-centra Igrišta

Stečajni upravnik u ovom preduzeću Vlado Simović je kazao da na prvi javni poziv za prodaju imovine Igrišta nije stigla nijedna ponuda.

Stečajni upravnik u ovom preduzeću Vlado Simović je kazao da na prvi javni poziv za prodaju imovine “Igrišta” nije stigla nijedna ponuda i da je nakon toga Skupština povjerilaca odlučila da snizi vrijednost imovine sa 59.800 na 46.075 maraka. Nakon toga raspisan je drugi javni poziv, koji je zatvoren u ponedjeljak.

"Uplata depozita kod banaka za učešće na licitaciji za kupovinu imovine Igrišta pokazuje da su zainteresovana dva kupca. Oni će do petka dostaviti ponude za kupovinu imovine, koje će biti otvorene u ponedjeljak", naveo je Simović.

Dodao je da su prema njegovim saznanjima potencijalni kupci zainteresovani za četiri brvnare, restoran i vilu, čija je vrijednost u prvom javnom pozivu procijenjena na 30.000, a u drugom smanjena na 20.683 marke.

"Očekujemo da ćemo u ponedjeljak prodati dio imovine “Igrišta”. Nakon toga odlučićemo šta dalje. Sva imovina je devastirana i ne može se koristiti dok ne bude obnovljena", naveo je Simović.

Kao potencijalni kupci imovine “Igrišta” u Vlasenici pominju se opštinski Lovački savez i opštinska uprava.

Pored četiri brvnare, restorana i vile, na prodaju je ponuđen i poslovni prostor “Igrišta”, čija je vrijednost 18.882 i vozilo procijenjeno na 6.510 maraka.

Vlada RS je 2008. godine kupila imovinu propalog hotelsko-turističkog preduzeća “Zvijezda” iz Vlasenice i formirala akcionarsko društvo “Igrišta” i tada je dio kapaciteta djelimično renoviran. “Glas Srpske” je ranije pisao da su “Igrišta” planski uništavana, a u krčmljenje imovine nekada uspješnog zimskog centra, između ostalih, bio je upleten i ratni komandant Armije RBiH u Srebrenici Naser Orić, čija je firma posjekla i izvukla hiljade kubnih metara šume sa područja oko ski-centra. Iza posla koji su obavili Orićevi ljudi i mehanizacija ostalo je potpuno devastirano područje ski-centra. Dok su “Igrišta” tonula ka stečaju, mehanizacija i radnici preduzeća su bili angažovani na drugim poslovima u Vlasenici.

OBAVEZE​

Vlado Simović je kazao da “Igrišta” za poreze i doprinose duguju 588.000, za zarade radnicima 565.000, a neizmirene obaveze prema dobavljačima iznose 446.000 KM. "Za 40 radnika nije povezan radni staž, jer im nisu redovno uplaćivani porezi i doprinosi", naveo je Simović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije