Dvije nove investicije ASA Osiguranja

Investicije / PROJEKTI

Dvije nove investicije ASA Osiguranja

28.02.2018. 13:07 / Izvor: Akta.ba

ASA Osiguranje nastavlja trend investiranja u Bosnu i Hercegovinu. U cilju kontinuiranog razvoja društva, unaprjeđenja poslovanja, te jačanja konkurentske pozicije ASA Osiguranje je preuzelo vlasništvo nad novim društvima, nekretninama i opremom.

Konkretno, radi se o preuzimanju vlasništva nad društvom Autocentar Ključ d.o.o. uključujući kompletnu imovinu, opremu i tehnički pregled kao i vlasništvo nad nekretninama i opremom kompanija Ilma d.o.o. i Ilhana d.o.o. u Sanskom Mostu.

U sklopu nekretnine u Ključu nalazi se objekat za tehnički pregled, upravna zgrada te ekonomsko dvorište u ukupnoj površini od 7.500 m2. Površina nekretnine u Sanskom Mostu iznosi 10.000 m2 u okviru koje  se nalaze 4 objekta, te ekonomsko dvorište.

Na ovaj način ASA Osiguranje preuzima dodatne poslove osiguranja i tehničkih pregleda, te ide korak dalje u jačanju svog protfolia i stvaranja liderske pozicije kada je u pitanju i regija Unsko-sanskog kantona.

"Posebno izražavamo zadovoljstvo što su naši partneri Autocentar Ključ d.o.o., Ilma d.o.o. i Ilhana d.o.o. prepoznali značaj domaćeg kapitala te odlučili da vlasništvo nad ovom vrijednom imovinom i dalje ostane u 100% vlasništvu domaće kompanije", istakli su iz ASA Osiguranja

Obje ove investicije će dalje koristiti sestrinska kompanija ASA Assistance za obavljanje svojih djelatnosti, odnosno pružanje usluga tehničkog pregleda vozila. Uz  tehnički pregled je planirano da posluju i poslovnice ASA Osiguranja tako da će klijenti na jednom mjestu dobiti kompletnu uslugu osiguranja i registracije vozila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije